apriil - juni 2012, Ladekastproject, tekeningenkabinet
Merel van Engelen, Titia Ex, Olaf Mooij, Kees Visser,
Gilbert van Drunen / Peter Fengler, Jeroen Bosch, Niels Post, Joost Benthem
Swing Light helder wit neon . 80H . 2012
De inspiratie voor het beeld Swing Light ligt in het moment van in beweging zijn of een gelijktijdig bewustzijn van verdwijnen en weer terugkeren. De schommel verbeeld de wereld van onze eigen berichten, het naar binnen en naar buiten gaan, er soms zijn en er soms niet zijn. Door de lade te openen en te sluiten brengt men de schommel in beweging. Zojuist waren we nog hier, en nu zijn we alweer weg.
Titia Ex
De lichtsculpturen van Titia Ex hebben een dynamische, beweeglijke gedaante en een levendig karakter. In het verloop van licht en donker, van dag en nacht weerspiegelen ze daarmee samenhangende stemmingswisselingen. Op ieder moment van de dag kunnen deze werken van betekenis veranderen. Ze nodigen uit om er aan deel te hebben. Dankzij haar beelden kun je de ruimte waarin die zich voordoen op een andere manier betreden. Ze geven een richting aan om binnen die ruimte andere mogelijkheden te ontdekken. Ze vormen een tussenruimte, tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn. Ze zijn een overgangsgebied tussen een concrete situatie en een denkbeeld, tussen vorm en idee. Ze maakt een choreografie die haar beelden naar hartenlust uitvoeren met alle ruimte voor de improvisatie van de geest.
Alex de Vries
Op drie opeenvolgende dagen in december 2011 ontving ik 5.000 berichten in mijn spamfilter met de mededeling " I've said that least [getal x]- times.". Waarbij het [getal x] altijd een getal tussen de 1.000.000 en 10.000.000 was. Ik besloot een serie van vijf unieke werken te maken en koos voor de nummers 1074228, 2113205, 3322205, 4527317 en 5819268. Een IT expert vertelde me dat deze berichten wel eens een testrun zouden kunnen zijn waarmee spammers kunnen zien welke computers in een door hen beheerd netwerk van gekraakte computers nog onder hun controle staat. Spel- en grammaticafouten kopieer ik altijd 1-op-1 uit de spamberichten (deze fouten zijn vaak een strategie om door spamfilters heen te komen). Vandaar dat in dit werk het woordje 'at' ontbreekt. Het lettertype in al mijn spam gerelateerde projecten is Arial, een van de 10 basisletters van het internet.